Политика за приватност

Политика за приватност

ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Прибирањето на сите податоци од оваа интернет страна се во согласност со Законот за заштита на личните податоци (“ Службен весник на Република Македонија” бр.7/05 и 103/08).

Прибирање и обработка на лични податоци

Лични податоци се информациите кои ве карактеризираат Вас, на пример, Вашето име, Вашата адреса, било да е e-mail или поштенска. РАДИО РОСА не прибира податоци од вас, освен ако не е за конкретна намена, на пример, да закупите рекламен простор, да порачате музичка желба, да купите влезница, да се пријавувате за е-весникот или да се пријавувате за добивање вести и известувања преку СМС.

Користење и чување на личните податоци

РАДИО РОСА ќе ги користи вашите лични податоци исклучиво за техничките потреби на е-продавницата, за да ви овозможи пристап до специфични информации, или за општа комуникација со вас. Вашите лични податоци ќе бидат искористени за точна и навремена испорака на бараниот продукт, за анализа и подобрување на нашиот веб сајт, како и за подобрување на понудата на влезници и други ваши барање во иднина. РАДИО РОСА нема да ги продаде ниту открие вашите лични податоци на трета страна, ниту било каде на пазарот!!!. Вработените во РАДИО РОСА се обврзани да ја почитуваат доверливоста на вашите податоци.

Слобода на Избор

Вие самите ги контролирате информациите што ги давате на РАДИО РОСА. Во секој случај, ако одлучите да не ги оставите вашите податоци на РАДИО РОСА, ве молиме имајте предвид дека можеби нема да ви бидат достапни некои делови од е-продавницата, како ни можноста за купување на влезниците. Корисниците кои ќе одлучат да се одјават од нашиот е-весник тоа можат да го направат преку својот личен профил на веб страницата. На веб сајтот се прибираат и автоматски податоци (не-лични податоци). Како на пример кога ќе се вклучите на е-продавницата на РАДИО РОСА, општите не-лични информации (кој интернет пребарувач е користен, број на посети, просечно време поминато на страницата) автоматски се снимаат (не како регистрација). Овие информации се користат за подобрување на изгледот на нашата веб страница, за подобрување на содржината и функционалноста. Вашите податоци не се проследуваат понатаму и не се откриваат на трета страна.

Cookies

Cookies се мали датотеки кои привремено се складираат на вашиот диск, овозможувајќи и на нашата е-продавница да го препознае вашиот компјутер следниот пат кога ќе ја посетите е-продавницата на РАДИО РОСА. РАДИО РОСА ги користи Cookies исклучиво за да собере информации кои и се потребни на нашата е-продавница.

Безбедност

РАДИО РОСА се обврзува да ја заштити безбедноста на вашите лични податоци. Вашите податоци грижливо се чуваат од губење, уништување, фалсификување и неовластен пристап.

Малолетници

РАДИО РОСА им препорачува на сите родители и старатели да ги учат своите деца како безбедно и одговорно да ракуваат со личните податоци на интернет. Малолетниците не смеат да даваат лични податоци на РАДИО РОСА без дозвола од своите родители или старатели. РАДИО РОСА никогаш нема намерно да земе лични податоци од малолетници, или да ги употреби на било каков начин, ниту пак да ги проследи на трета страна без дозвола од родител или старател.

Врски со други интернет страници

Оваа изјава за заштита на личните податоци се однесува на официјалните страници хостирани од РАДИО РОСА. Интернет страниците под оваа страница може да содржат врски до други провајдери во склоп и надвор од веб-страницата на РАДИО РОСА и оваа изјава за заштита на личните податоци не се однесува на нив. Кога ќе ја напуштите веб-страницата на РАДИО РОСА, ве молиме водете сметка и прочитајте ги изјавите за заштита на личните податоци на секоја интернет страница.

Право на информации

Доколку имате некои прашања што се однесуваат на заштитата на личните податоци и како ракуваме со нив, ве молиме контактирајте не на contact@radiorosa.com.mk На ваше барање, ќе бидете во најскоро можно време информирани кои од вашите лични податоци, доколку ги има, се прибрани за време на вашите посети на моделот за поддршка на РАДИО РОСА.

Објавување на промени

Доколку има некои промени во нашата политика за заштита на личните податоци, тие ќе бидат објавени во оваа изјава за заштита на личните податоци, на почетната страница и на други места за кои сметаме дека се соодветни.

Последна промена – Февруари 2021 г.

Во никој случај нема да ги злоупотребуваме вашите лични податоци. Никогаш нема да ги делиме со трета страна, освен ако законот го бара тоа од нас. Никогаш нема да ви праќаме e-mail пораки за кои вие не сте дале согласност, со исклучок на пораки поврзани со купувањето.

За нас

Радио Роса е единствено радио по својот формат кое повеќе од 25 години непречено емитува
100% македонска народна музика и поради тоа се вбројува во топ 5 радиостаници во Македонија.

Контакт инфо
  • Бул. Партизански Одреди 48/2 Скопје
  • +389 2 3068-300
  • contact@radiorosa.com.mk
Наша фан страна на Facebook
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google