Македонско народно радио Прво Македонско Радио

За народна музика

ГЛЕДАЈ КОНЦЕРТИ
Suzana spasovska rosa Миле Кузмановски Миле Кузмановски

Прегледај го целиот концерт на Миле Кузмановски на нашиот YouTube канал.

ГЛЕДАЈ
Македонско народно радио

За нас

Радио Роса е единствено радио по својот формат кое
повеќе од 25 години непречено емитува
100% македонска народна музика и поради тоа се вбројува во
топ 5 радиостаници во Македонија.

Покрај радиото роса, постои и продукција која се занимава со настани, продуцирање на македонска музика, концерти-фестивалит итн…

Прочитај повеќе ->

Услуги

Услуги со кои се занимава Радио Роса покрај непречено емитува Македонска музика.


Закуп на рекламен простор (Media Buying)

Радио роса нуди закуп на рекламен простор на радио роса веб како и во аудио реклами на нашето радио.

Прочитај повеќе ->

Изработка на аудио спотови (Audio Production)

Продукција роса во изминатите 25 години покрај радиото се занимава и со целосна продукција и пост продукција на видео спотови.

Прочитај повеќе ->

Креирање рекламни стратегии
(Advertising Strategies)

Нашиот тим од професионалци кој повеќе од 25 години е во маркетинг секторот и успешно ги извршува и креира стратегиите за нашите клиенти. 

Прочитај повеќе->

Види ги сите услуги

Низ годините со радио роса преку настани и концерти…

Прегледај

Пакети за медиумски закуп

опис на пакети кој ги нуди Радио Роса и продукцијата

Основен пакет:

Вклучува 5, 8, 10, 12 или 15 емитувања дневно на Ваш рекламен аудио спот во времетраење до 30 секунди. Овој пакет вклучува изработка и корекции на рекламен спот исклучиво за закупен простор во времетраење од минимум 6 месеци.

Бизнис пакет:

Го вклучува Основниот пакет плус спонзорирање на 1 час од утринската програма секој работен ден од Понеделник до Петок од 08:00 – 12:00 часот. Овој пакет вклучува изработка и корекции на рекламен спот исклучиво за закупен простор во времетраење од минимум 3 месеци.

Премиум бизнис пакет:

Го вклучува Бизнис пакетот плус можност за уникатно брендирање на термин надвор од утринската програма или спонзорирање на „Точно Време“ или спонзорирање на „Фолк Топ 5 Листа на Радио Роса“.
Овој пакет вклучува изработка и корекции на рекламен спот исклучиво по договор.

Радио Роса Маркетинг

Цитати од познати македонски изведувачи на народна музика

ЦИТАТИ

Песната е да ти каже што не може устата…
…песната е да те роди, да те умре пустата!

Песната може сè – Блага Петреска и Ефто Пупиноски

Песно моја Судбо моја мила,

Ти ме крепиш Ти ми даваш сила.
Ти ме роди, Ти ме водиш Среќо небесна.

Како Сонце да си вечна Песно најмила!“
Песно Моја – Наум Петрески

Засвири една наша Милане, за мене, свири ќе помине…

…кој немал еднаш љубов голема, тој што нема душа не знае да тагува!“

Засвири една наша – Сузана Спасовска

Не ми треба злато свила, јас си имам љубов мила…
…на друг срце не ќе дадам, макар сол и леб да јадам!“

За богатство никогаш срце не би дала – Благица Павловска

Тука ни е родата, тука ни е домата, тука ни е се што имаме…
Ќе ги препознаете песните и ората, еј на Македонците!“
Кај што тече Вардарот – Јордан Митев

Забранувам солзите да течат, не можат тие рани да ми лечат…
…Пусто срце колку и да стега, Јас, Јас ќе запеам сега!“

Забранувам солзите да течат – Благица Калева

Концерт Фолк Фест Роса 2020

Концертот Фолк Фест Роса се одржа во 2020 година во македонската опера и балет во Скопје. Каде беа прикажани пред публиката најновите песни од Македонската народна музика од добро познати изведувачи на македонската фолк естрада.

Кликни тука
Поддржете ја Македонската музика и Радио Роса
Кликни тука
За нас

Радио Роса е единствено радио по својот формат кое повеќе од 25 години непречено емитува
100% македонска народна музика и поради тоа се вбројува во топ 5 радиостаници во Македонија.

Контакт инфо
  • Бул. Партизански Одреди 48/2 Скопје
  • +389 2 3068-300
  • contact@radiorosa.com.mk
Наша фан страна на Facebook
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google