За нас

 

 

Радио Роса Маркетинг

За Радио Роса

Зошто Радио Роса?

Затоа што сме меѓу најстарите приватни радио станици во земјата
со преку 25 години непрекинато постоење
– голем временски период во кој стекнавме многу искуства, се изборивме со многу предизвици, го рафиниравме звукот до најдобриот можен баланс кој би го заситил секое слушателско уво.

 

За нашите слушатели:

Ги поставуваме музичките стандарди. Емитуваме внимателно одбрана музика. Правиме најдобар можен баланс на програмската шема. Се бориме против музичкиот шунд. Имаме постојана интеракција со нашата слушателска публика.

За нашите клиенти:

Го дефинираме квалитетот.
Ги пласираме вистинските информации навреме.
Нудиме максимална грижа за своите клиенти.
Обезбедуваме широка маса на лојална слушателска публика.
Имаме јасно дефинирана слушателска публика како таргет за нашите клиенти

Роса продукција

Роса Продукција“ дооел – Скопје е правно лице кое ја претставува нашата секундарна дејност – организирање на културно-уметнички манифестации од фолклорен и забавен карактер како солистички и групни концерти, па се до фестивали и промотивни настани.

Главен ангажман на продукцијата е организирање на фестивалот Фолк Фест Роса“ кој се одржува секоја година, традиционално – во последниот петок во месец Ноември, во Универзалната Сала во Скопје. ФестивалотФолк Фест Роса“ низ годините се изгради како најреномиран фестивал за промовирање на македонската новосоздадена народна песна.

Роса Продукција исто така успешно ги реализираше следниве естрадни концерти на:
Миле Кузмановски (26.04.2010г. – јубилеј 20 години)
Миле Кузмановски (16.04.2012г.)
Благоја Грујовски (11.04.2013г.) по повод 20 години од неговата музичка кариера
Миле Кузмановски (14.02.2014г.)
Марјан Коцев (11.04.2014г.) по повод 20 години од неговата музичка кариера
Ефто Пупиноски (16.05.2014) по повод 40 години од неговата музичка кариера
Момо Николовски (24.04.2015) по повод 40 години од неговата музичка кариера
Сузана Спасовска (04.03.2016) по повод 40 години од нејзината музичка кариера
Милан Завков (17.04.2017) по повод 40 години од неговата музичка кариера
Марјан Коцев (29.03.2018г.)

Сите сработени проекти на Роса Продукција се одликуваат со професионална организација и квалитет на завидливо високо ниво. Нашата мисија е да ја осигураме навиката за негување на народната песна, да обезбедиме простор и да дадеме поттик на нови и надежни таленти да станат дел од најзначајниот сегмент на современото општество – народната музика.

Повеќе од 20 години со нас

road-black

logo-client-drink

namo-black

road-black

wynn-black

enrista-black

logo-client-drink

За нас

Радио Роса е единствено радио по својот формат кое повеќе од 25 години непречено емитува
100% македонска народна музика и поради тоа се вбројува во топ 5 радиостаници во Македонија.

Контакт инфо
  • Бул. Партизански Одреди 48/2 Скопје
  • +389 2 3068-300
  • contact@radiorosa.com.mk
Наша фан страна на Facebook
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google